Taikina;
½ l Maitoa
1 Hiiva
2 dl Sokeria
1 Kananmuna
1 rkl Kardemummaa
1 tl Suolaa
13 – 15 dl Vehnäjauhoja
150 – 200 g pehmeää voita
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri ja kananmuna. sekoita. Lisää kardemumma ja suola, ja vähitellen jauhoja samalla vaivaten.
ÄLÄ LAITA KAIKKIA JAUHOJA KERRALLAAN! Loppuvaiheessa lisää taikinaan voi ja vaivaa se hyvin taikinaan.
Anna taikinan levätä liinan alla n. 30 minuttia.
Vaivaa levänneestä taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile taikina pikkupulliksi ja peitä liinalla.
Anna kohota 20 minuuttia. Paina pullan keskelle kolo ja voitele munalla. Paina koloon nokare voita ja ripottele pinnalle reilusti raesokeria.
Pasta 225 asteessa n. 8 – 10 minuttia kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.