puoloffee-normal.jpg

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3 dl puolukoita

Päälle:
keksimuruja
tomusokeria


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Siirrä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski suurempaan astiaan ja notkista sekoittelemalla. Siten kinuski levittyy helpommin pohjan päälle. Levitä kinuskia tasainen kerros pohjan päälle.

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.

Kasaa pinnalle puolukoita ja ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Tarjoile viimeistään parin tunnin sisällä.

 

Mikäli  kaupastasi ei löydy valmiiksi keitettyä kinuskia, voit keittää maidon itse. Tipauta tölkki kiehuvaan veteen niin että se peittyy vedellä. Anna kiehua 3 tuntia. (lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana) Jäähdytä.