526611_10201755523063284_762030809_n-nor

Tämä resepti on otettu Kinuskikissalta.

Piti kokeilla heti kun tämän bongasin, koska puolukka on yksi ihanimpia makuja mitä tiedän. Tässä yhdistyy siis vaniljan lempeys ja makeus, sekä puolukoiden raikas kirpeys. Nam!

Pohja:
150 g voita tai margariinia
¾ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
125 g valkosuklaata
2 ps Blå Band Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
200 g sitruunarahkaa

Pinnalle:
150 g puolukoita
tomusokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhot. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Taittele alumiinifoliosta suikaleita ja painele ne taikinareunoja vasten. Näin reunat eivät valahda paiston aikana. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 15 minuutttia. Poista foliotuet ja anna pohjan jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi.

Sekoita paksuun vaniljakastikkeeseen suklaasula ja sitruunarahka. Levitä pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Kierittele puolukat tomusokerissa. Levitä täytteen pinnalle.