Poikani täytti 2 vuotta ja halusin kokeilla jotakin uutta. Niimpä otin ja selailin Kinuskikissan http://www.kinuskikissa.fi nettisaittia ja löysin sieltä ihanalta kuulostavan täytteen ohjeen. Kun mietin millaisen kuorrutteen kakkuun laittaisin, niin muistin että minulla on kaapissa ollut jo tovin kuvioalusta, mitä olen aikonut käyttää, mutta ei ole vielä tullut tilaisuutta. Nyt päätin että se tilaisuus on tässä ;)

Tein perus kakkupohjan, johon lisäsin hieman hasselpähkinä rouhetta.

 

Kakkupohja;

5 kananmunaa

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Ota kaksi samanlaista lasia pöydälle.  Riko munat toiseen kuppiin.

Mittaa sokeria toiseen kuppiin saman verran kuin munia on toisessa.

Kaada sokeri vatkauskulhoon ja mittaa kuppiin vehnäjauhot ja perunajauhot suhteessa 3/1

Lisää vielä 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla. (lisää myös hasselpähkinärouhe jos haluat.

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen hitaasti ja varovasti nuolijalla sekoittaen.

Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min.


Hopeatoffee täyte;

Annos riittää normaalikokoisen kakun kahteen väliin.

 

1 ps (169 g) Hopeatoffee-karkkeja

2 dl kuohukermaa

2 ½ dl kevytvispiä

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Laita Hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Kastike ei vaahtoudu ennen kuin se on täysin kylmää.

 

Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Vaahdota myös Hopeatoffee-kastike. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä täytettä täytekakun kahteen väliin. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.

Sokerikuorrutteen alle laitoin voikreemin, jotta päällinen pysyy kauniina pidempään.


Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

 

125 g margariinia

½ tl vaniljasokeria

250 g (= 4 dl) tomusokeria

1 rkl vettä

 

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Sokerikuorrutteen kanssa kannattaa muistaa käyttää riittävästi tomusokeria kaulintavaiheessa. Massa tarttuu herkästi alustaansa,joka minulla oli silikonia.

086-normal.jpg