Äitini pyynnöstä tänään tehdään juustokakkua. Kun kysyin toiveita, sain vastaukseksi "jotakin hyvää". Eli otin vapaat kädet. Kinuskikissan sivuilla vierailin hakemassa ideaa, ja otin yhden reseptin mitä hieman muutin oman makuni mukaiseksi. Tässä on tulos;
Pohja;
180 g Digestivekeksiä
75 g Voita
* Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tarvittaessa laita reunakalvo tai leivinpaperi reunoille lisäämään korkeutta.) Itselläni meinasi käydä niin ettei vuoan reunat riitä.
* Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murut voisulaan.
* Kaada muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. ÄLÄ PAINELE vaan tasoittele kevyesti.
Täytevaahto;
6 dl Kuohukermaa
400 g Appelsiinituorejuustoa
Suklaatäyte;
1/2 Täytevaahdosta
2 Liivatetta
200 g valkosuklaata (panda)
150 g Ranskankermaa
2 rkl Vettä
Mansikkatäyte;
1/2 Täytevaahdosta
5 Liivatetta
300 g Mansikoita
3/4 dl Sokeria
1/2 dl Vettä
* Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto.
* Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.
* * *
* Laita täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
* Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaa ranskankermaan ja lisää seos täytevaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
* Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää seos täytteeseen hyvin vatkaten.
* Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin.
* * *
* Soseuta mansikat ja lisää sokerin kera täytevaahtoon.
* Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää seos täytteeseen hyvin vatkaten.
* Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle varovasti.
* Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
* * *
Mansikkakiille;
(tämä määrä on tarkoitettu ohuen kerroksen saamiseksi juuri kuvan kaltaiseen koristeluun! Ei siis riitä välttämättä koko kakun pinnalle!)
1,5 Liivatelehteä
170 g Mansikoita
1/4 dl Sokeria
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
* Soseuta mansikat. Erota soseesta n. puolet ja kuumenna sokerin kera kiehuvaksi.
* Sulata liivate soseeseen ja lisää loppu soseesta seokseen. Lusikoi kakun pinnalle.
* Anna hyytyä jääkaapissa tunti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.