Minulta tilattiin jo muutama kuukausi sitten kaksi täytekakkua pojan rippijuhliin.

Toiveena oli vadelma-kermakakku hedelmätäytteellä sekä suklaakakku johon minulle annettiin vapaat kädet. Pinta vaan piti olla suklaata.

Tässä on siis tämän päivän tuotokset;

Vadelmakakussa on siis hedelmätäyte. Koristeet on tehty sokerimassasta.

Suklaakakussa on alemmassa välissä tummasta suklaasta täyte ja ylemmässä maitosuklaatäyte. Suklaa kuorrutus on pinnassa.

Koristeet niin ikään sokerimassaa.

Nyt kävi ekaa kertaa niin, että sokerimassa ei kuivanut tarpeeksi reilussa vuorokaudessa, ja kukat jäivät keskeltä hieman pehmeiksi. Nyt täällä paniikissa jännitän pysyvätkö kukat koossa H-hetkeen asti! Toivotaan ainakin parasta! :)

Hedelmätäyte; (molempiin väleihin)

reilu 4 dl vispikermaa (itse käytin flora vispiä)

1 pkt Viola appelsiini tuorejuustoa (200g)

1 tlk säilykepersikkaa (n.240g)

1 tlk säilykepäärynää (n.230g)

1 dl vanilliinikreemijauhetta

- valuta hedelmistä sokeriliemi, ja käytä se kostutukseen.

- soseuta hedelmät

- vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää hedelmäsose, tuorejuusto ja vanilliinikreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä heti kostutetun pohjan päälle.

Suklaatäyte; (1 annos 1 väiin!)

2 - 2,5 dl Vispikermaa (flora vispi käy hyvin)

100g vaniljatuorejuustoa

130g suklaata (tummaa-, maito- tai valkosuklaata)

- Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.

- vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.

- Levitä heti kostutetun pohjan päälle.

Suklaakuorrutus; (tämä annos riittää peittämään myös kakun reunat)

195 g maitosuklaata

1 1/8 dl kuohukermaa

- Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.

- Kuumenna kermaa kattilassa, mutta ei saa kiehua!

- Lisää suklaasula reilusti kädenpämpöä lämpimämpään kermaan ja sekoita vispilällä tasaiseksi.

- Kaada ritilän päällä kakun pintaan ja tasoittele tarvittaessa palettiveitsellä.

Huom! Jos kuorruttaa kakun reunatkin suklaalla, kannattaa pinta sivellä marmeladilla. Itse käytin tässä omenamarmeladia.

 

rippi-normal.jpgrippi%20vattu-normal.jpgrippi%20suklaa2-normal.jpgrippi%20kor-normal.jpgrippi%20kor%202-normal.jpg