Jääkaapistani löytyi uhkaavasti viimeistä käyttöpäivää lähestyvä VIOLA appelsiinituorejuusto. Lähdin googlettamaan ja löysin tämän reseptin eräästä Blogista. Vähensin roimasti sokerin määrää (löytämässäni reseptissä sitä olisi tullut 2 dl) ja ohensin kiillekerrosta puolella.

 

Pohja;

200g Digestivekeksejä

75 g voita tai margariinia

  • Murustele keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Täyte;

200 g appelsiinituorejuustoa

5 dl Hyla kermaa vaahdotettuna

2 rkl sokeria (tai maun mukaan)

1 rkl vanilliinisokeria

1 1/2 levyä Pandan valkoista suklaata sulatettuna

1 dl appelsiinituoremehua

5 liivatetta

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa sekä puolet tuoremehusta ja sokerit. Kiehauta loppu tuoremehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada seos vuokaan, tasoita pinta lastalla ja nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään.

Kiille;

4 dl appelsiinituoremehua (tarvittaessa hieman sokeria)

3 liivatetta

  • Liota liivatteet. Kuumenna n. 1 dl mehua ja sulata liivatteet siihen. Lisää loppu tuoremehu seokseen ja kaada varovasti täytekerroksen päälle esim. ruokalusikan kautta. Anna hyytyä muutama tunti.

1185715_10201117979085083_1425442954_n-n