602829_10201502706383025_618529472_n-nor

Ystäväni pyysi että leipoisin hänen Me and I -vaatekutsuilleen juustokakkua. Koristelutoiveeksi välähti siili, mutta se ei ollut ehdoton.

Lupasin leipoa jotakin yllätyksenä. Niinpä kaivoin yhden lemppari juustokakku-reseptini ja tein ohjeella 2 kakkua.

Tässä siis resepti;

Pohja;

200 g Domino-keksejä

50 g Voita tai margariinia

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohja leivinpaperilla ja sivele reunat ruokaöljyllä.

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella hienoksi muruksi.

Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon.

Kaada seos vuoan pohjalle ja painele hellästi tasaiseksi pohjaksi.

 

Täyte;

4 Liivatelehteä

2 dl Kuohukermaa

1 1/4 dl Tomusokeria

2 prk (à 250 g) Mascarpone-juustoa

3 Valkuaista

1 dl Baileys -likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vaahdotuksen aikana.

Lisää vaahtoon juusto.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kerma-mascarpone vaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri vaahtoon pienissä erissä hyvin vatkaten.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta hyvin heilauttelemalla vuokaa.

Hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.

 

Kiille;

3 Liivatelehteä

1 dl Tummaa kaakaojauhetta

3/4 dl Sokeria

3 dl Kevytmaitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa muut aineet kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kiehauta.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen ja jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi.

Kaada kastike lusikan kautta täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.

Koristele mieleiseksi.

HUOM! Kiilteen päällä marsipaani- ja sokerikoristeet sulavat erittäin nopeasti, joten suklaakoristeet ovat suositeltavampia.